Sarı Mehmet son yolculuğuna uğurlandı

Sarı Mehmet son yolculuğuna uğurlandı

Kozan´ın sevilen değerlerinden biri olan, kemanıyla, söylediği türkülerle gönüllerde taht kuran Sarı Mehmet hayatını kaybetti.

Kozan´ın halk kemancısı olarak bilinen Sarı Mehmet Akıl, 76 yaşındaydı. 6 çocuğu bulunan Mehmet Akıl yaşlılığa bağlı rahatsızlıklarından dolayı Adana´da bir hastanede tedavi görüyordu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenazesi Cumhuriyet Mahallesi´ndeki akrabalarının evinden kaldırılarak Kozan Mezarlığı´nda toprağa verildi.

Mehmet Akıl, kullandığı kemanıyla söylediği kendine has şarkılarıyla Kozanlıların gönlünde taht kurmuş bir isimdi.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak geçtiğimiz yıllarda Sarı Mehmet için bir haber yapmıştık. Haberde; Sarı Mehmet´in daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için yardıma ihtiyacı olduğunu duyurmuştuk. Birçok hastalıkla mücadele eden Kemancı Sarı Mehmet, yoksullukla boğuşmuş bir isimdi. Kendi dünyasında hiç kimseye zararı olmayan Sarı Mehmet 20-30 kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Kozan Mezarlığı´nda düzenlenen cenaze töreninde okunan dualarla toprağa verildi. Geri de birbirinden değerli türküler ve yoksulluk içerisinde geçen bir hayat hikayesi bıraktı.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak halk adamı Kemancı Sarı Mehmet´e, Allah´tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.