ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞRULANDI

ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞRULANDI

Adana´ da özel bir hastanenin çıkışında motosikletli iki kişi tarafından hain saldırı sonucu şehit düşen polis memurlarından Bircan İlhanlı baba ocağı Kozan´ ın Pekmezci Köyünde toprağa verildi.

 

Pazartesi günü akşam saat 20.00 sularında Adana´ da özel bir hastanenin çıkış bölümünde devriye gezen polis ekip arabasına yaklaşan yüzü maskeli iki kişinin hain saldırısı sonucu iki polis memuru şehit olmuştu. Olay yerinde hayatını kaybeden Polis Memuru Süleyman Çakır´ ın yanı sıra ağır yaralı olan Bircan İlhanlı olay yerinde bulunan hastanenin acil bölümünde ilk müdahale yapıldı. Ancak yapılan müdahalelerin yetersiz kalması nedeni ile olayda ağır yaralanan Bircan İlhanlı hemen Adana Balcalı Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Salı günü şehit polis memurları için Adana Valiliği önünde cenaze töreni düzenlendi. Yapılan cenaze törenlerinde teröre yine tepki büyüktü. Burada yapılan cenaze töreninin ardından şehit cenazeleri memleketlerine uğurlandı. Şehit Polis Memuru Süleyman Çakır memleketi olan Ceyhan´ a, diğer Şehit Polis Memuru ise ilçemiz Kozan´ a bağlı Pekmezci köyüne uğurlandı.

Gözyaşları arasında karşılanan şehit Polis Memuru Bircan İlhanlı´ nın cenazesi son görev için baba evine getirildi. Baba evinde cenazenin gelmesiyle birlikte gözyaşları daha da artarak feryatlar koptu. Şehit Polis´ in Annesi Arzı İlhanlı ? Yaktın beni oğlum? diyerek ağıtlar yaktı. Şehit polisin annesi, babası, eşi ve çocukları ayakta durmakta zorlanırken 112 acil servis ekipleri hazır bekletiliyordu.

Baba evinden sonra Pekmezci Köyü Camiinde kılınan öğle namazının ardından Şehit Polisin cenazesi baba evinden alınarak Pekmezci Köyü Mezarlığına getirildi. Burada ? Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez? sloganlarıyla cenaze arabasından alınan şehit polisin naaşı cenaze merasimi için mezarlığa getirildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından tekbirler ile gözyaşları arasında toprağa verildi.

Düzenlenen cenaze törenine;  Adana Valisi Mustafa BüyükAdana Milletvekilleri Fatmagül Demet Sarı, Zülfikar İnönü TümerSeyfettin Yılmaz, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Yarbaş, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Ünsal Bulut, Kozan kaymakamı Avni Oral, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozan Belediye Başkan yardımcıları Cengiz Yeşiloğlu, Mustafa Duru ve Yaşar Şenöz, siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak başta Bircan İlhanlı isimli şehidimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah´ tan rahmet diliyoruz.