Sönmez : ?Yaşasın İslam Birliği?

Sönmez : ?Yaşasın İslam Birliği?

Geçtiğimiz günlerde mahkemede hayatını kaybeden Mısır´ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile ilgili olarak Anadolu Gençlik Derneği Kozan Temsilciliği basın açıklaması yaparak 2013´ten bu yana yaşanan süreci kınadılar.

Anadolu Gençlik Derneği Kozan Temsilcisi Ahmet Sönmez, Cuma namazı çıkışında Hoşkadem Cami önünde basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında, Mısır´ın %52 oy alarak ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi´nin cezaevinde kaldığı süreyi ve bu süre içerisinde Muhammed Mursi´nin yaşadıklarını tek tek anlattı. Sözde mahkeme olarak değerlendirdiği mahkemede Muhammed Mursi´nin Şehit olduğunu belirten Ahmet Sönmez, Mursi´nin cezaevinde tek kişilik hücrede yaşamını sürdürecek birçok ihtiyaçtan mahrum bırakıldığını ifade etti. Bu süre zarfında Muhammed Mursi´nin sağlığının bozulduğunu ve haksız hukuksuz bir şekilde yargılandığı ve sözde mahkeme olarak belirttiği mahkemede hayatını kaybettiğini söyledi.

AGD Kozan Temsilcisi Ahmet Sönmez, darbeyi gerçekleştirenlere sert bir şekilde eleştirdi. Ahmet Sönmez açılamasının sonunda; ?Onlara Müslüman öldürmenin bedelini kınamalar ve giyabi cenaze namazları kılmak olmadığını öğretmek için sistem kurmadıkça ezilmeye devam edeceğiz. Reel politiğin canı cehenneme. Yaşasın İslam Birliği. Şehadetin mübarek olsun büyük lider. Şahidiz, sen direndin. Boyun eğmedin. Liderin şehit Hasan El Benna gibi izzeti kuşanıp gittin. Şehadetini Mevla´m kabul eylesin. Muhammed Mursi bir şehittir. Allah katında bir mazlumdur. Ona edilecek dualar ve rahmet dilekleri ancak müslümanların kendilerinin uyanışına neden olmalı? ifadelerini kullandı.

/resimler/2019-6/21/1456159240695.jpg