Anahtar Kelimeler: SÜT İÇMEDE YARIŞTILAR

SÜT İÇMEDE YARIŞTILAR

SÜT İÇMEDE YARIŞTILAR

Özel Burç Kozan Koleji, ‘Sporda Beslenme ve Süt Haftası’nı bir şenlik havasında kutladı. Burçlu öğrenciler, Süt Haftası kapsamında süt içme yarışması ve yoğurt içinde çikolata bulma yarışması yaparak, eğlence dolu anlar yaşadı.

Her yıl 21-25 Mayıs günleri arası kutlanan ‘Sporda Beslenme ve Süt Haftası’, bu yıl Özel Burç Koleji’nde büyük bir coşkuyla kutlandı. Öğrencilerde süt ve süt ürünlerini tüketme alışkanlığı ve bilinci oluşturma adına hazırlanan programda oldukça renkli sahneler yaşandı.

Sporda Beslenme ve Süt Haftası kutlama programı kapsamında yapılan yoğurta çikolata bulma yarışması, çuval yarışması, süt içme yarışması, balon patlatma yarışması ve çay kaşığında zeytin taşıma yarışması öğrencilerden büyük ilgi gördü. Öğrenciler katılmış oldukları yarışmalarda dereceye girmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele ederken, heyecan dolu anlar yaşandı.

“SÜT İÇEREK BÜYÜYORUZ”

Düzenlenen yarışmalar sonrasında, okul öğrencileri dağıtılan sütleri büyük bir mutlulukla içerken, öğrencilerin büyük bir kısmı ise süt içmeyi çok sevdiklerini söylediler. Süt içerek sağlıklı büyüdüklerini belirten Burçlu öğrenciler, “Büyüdüğümüz zaman sağlıklı insanlar olabilmek için her sabah ve her akşam süt içiyoruz. Süt içmenin faydalı ve yararlı olduğunu biliyoruz. Süt içmeyi sevmeyen çocuklarında süt içmesini istiyoruz.” dediler.

VELİLER ÇOCUKLARININ MUTLULUĞUNA ORTAK OLDU

Özel Burç Kozan Koleji’nde Süt Haftası’nı kutlayan öğrencileri velileri yalnız bırakmadı. Yapılan yarışmalar sırasında çocukları ile birlikte zaman zaman heyecanlanan ve çocukları ile birlikte büyük sevinçler yaşayan veliler, çocuklarının yaşamış olduğu tüm bu mutluluklara da ortak oldu. Düzenlenen etkinliklere davet edildikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen veliler, çocukları için bu tür yararlı ve faydalı etkinlikler düzenleyen okul yönetimine teşekkür etti.

KAYA: “ÖĞRENCİLERİMİZ SÜT İÇEREK BÜYÜYOR”

Özel Burç Kozan Koleji’nde öğrencilerin süt içerek büyüdüğünü söyleyen Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu Müdürü Abdulhadi Kaya ise, bu yıl ‘Sporda Beslenme ve Süt Haftası’nı hazırlamış oldukları etkinliklerle daha anlamlı bir hale getirdiklerini ifade etti. Süt ve süt ürünlerinin çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi için ne kadar faydalı olduğunu çok iyi bildiklerini belirten Kaya, “Çocuklarımıza süt içme alışkanlığı kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü çocuklarımızın bu yaşlarda edineceği alışkanlıklar tüm hayatları boyunca devam edecek alışkanlıkları olacaktır. O yüzden çocuklarımızın süt ve süt ürünlerini sevme ve tüketme alışkanlığı kazanması için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.