Taşıma İhaleleri İptal edildi

Taşıma İhaleleri İptal edildi

İlçede yapılan Taşımalı Eğitim ihalelerinin tamamı kamera kaydı yok denilerek iptal edildi.

Kozan 2015- 2016 yılı taşımalı eğitim ihalelerinin tamamı iptal edildi.

İptal edilen ihaleye neden olarak  06.07 2015 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan ihalelerin kamera kaydı altına alınmadığı gerekçe gösterildi.

Taşıma ihalelerinin iptal edilmesi kararına ilçede bulunan öğrenci servis kooperatifleri ve tekil şahıslar yaşanan süreci traji komik olarak bir filme benzeterek İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez´in adaletsizlik yaptığını iddia ettiler.

S.S 212 Motorlu Öğrenci Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Selahattin Şahin, yaşanan süreci gazetemize aktardı.

Şahin " ben yıllardan buyana öğrenci servis işi ile uğraşıyorum. Her yıl farklı zamanlarda taşımalı eğitimin bir kolu öğrenci taşıma işlevi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapalı zarf usulü ile ihale edilerek yapılmaktadır. Fakat son yıllarda yaşanan olaylar adaleti ortadan kaldırmaktadır.  Mesela 2014- 2015 eğitim ve öğretim yılı için yapılan engelli öğrenci taşıma ihalesinde birçok yanlış ve hata yapılmıştır. Bizlerde bu hatalar nedeni ile ihalelerin iptali ile ilgili şikâyet dilekçeleri verdik. Bakın İnci Truzim, Atakan Seyahat, S.S 212 Motorlu Öğrenci Taşıyıcılar, Veyiz Ünlüoğlu firmaları ve tekil şahıslar olarak iptal dilekçesi verdik.  Yapılan ihale Kozan İlçesi olarak değil Kazan İlçesi olarak yapılmıştı. Kazan İlçesi Ankara´ya bağlı bir ilçedir. İhale MD 21 B şartnamesi ile ilan edilmiştir. MD 21 B maddesi şu gerekçeleri içermektedir. 21 B: Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani, beklenmeyen idare tarafından önceden ön görülmeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihale ivedi olarak zorunlu olması durumunda uygulanan maddedir. Şimdi bakalım geçen yıl bizim ilçemizde salgın hastalıkmı oldu, yoksa doğal afetmi oldu? Biliyorsunuz hiç biri olmadı. En önemlisi ihale EKAP sistemine ihaleden birgün önce mesai bitiminde atılmış ve ihale ilanının ardından 24 saat geçmeden ihale yapılmıştır. Bu gerçekler ihale iptaline yetmezken ihalenin yapıldığı salonda sedece bir kamera kaydının olmadığı gerekçe gösterilerek tüm ihaleler iptal edilmiştir. Bu nasıl bir anlayış yorumu sizlere bırakıyoruz. Her yıl yapılan ihaleler kamera altındamı yapıldı? yok. O ihaleler kamera yok diye neden iptal edilmemiştir? çok bilgili ve kültürlü İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez´e soruyorum. Bu ihalelerin iptal edilmesi, gerek ülke gerekse esnaflarımızın ekonomisine büyük bir yara açar iken ihaleler nedeni esnaf arkadaşlarımız birkez daha karşı karşıya geleceklerdir. " dedi. Geçtiğimiz yılda gazetemiz, ilçede yapılan taşıma ihaleleri ile alakalı olarak bir dizi haberleri gündemine almıştı. Gündeme alınan haberler karşılığında hiç bir cevap veya açıklama yapamayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Taşımalı Eğitim Bürosunun bu haber karşılığında verecekleri cevabı sabırsızlıkla beklediğimizi kaydediyoruz.