TÜRK EĞİTİM SENLİLER İLKELİ VE MÜCADELECİ DURUŞ PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİLER

TÜRK EĞİTİM SENLİLER  İLKELİ VE MÜCADELECİ DURUŞ PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİLER

Türk Eğitim Sen Kozan Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu programa ilgi çok yoğundu.

Programa Kozan Belediye Başkanı Musa ÖZTÜRK,Türk Eğitim Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Kamil KÖSE ve yönetimi,MHP Kozan İlçe Teşkilatı,Kozan TÜRKAV Şube Başkanı Kürşat SEDEFOĞLU, Türk Eğitim Sen Ceyhan Temsilcisi ve yönetimi, Türk Eğitim Sen İmamoğlu Temsilcisi ve yönetimi, Türk Eğitim Sen Feke Temsilcisi ve yönetimi,Türk Sağlık Sen Temsilcisi ve yönetimi, Türk Diyanet Vakıf  Sen Temsilcisi ve yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kozan Temsilcisi Mürsel YAZICI katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederek bir konuşma yaptı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kozan Temsilcisi Mürsel YAZICI:

“Bir dönem değil, her dönem asil ve dik duruşlu olan, adam gibi adamların sendikasına mensup üyelere gayretlerinden ve yürekliliklerinden dolayı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

Türkiye Kamu-Sen; ülkemizde memur sendikacılığının yüz akı ve kamu çalışanlarının tek umududur.

Çalışma hayatının gittikçe artan problemlerle boğuştuğu, devlet memurlarının her geçen gün kazanımlarının gasp edildiği ve çalışanların iradesinin sözde sendikalar eliyle siyasi iradeye pazarlandığı bu zamanda Türkiye Kamu-Sen’in önemini daha da belirginleşmiştir.

Kamu çalışanları, görmekte ve takdir etmektedir ki; Türkiye Kamu-Sen her şartta kamu çalışanlarının hak ve kazanımlarının mücadelesini tavizsiz sürdürmektedir.

İşte Türk Eğitim Sen 570 ilkeli ve onurlu yiğitle Kozan’da bu mücadele verirken, Eğitim Bir Sen 560 ve Mobbing Sen 447 kişiyle kol kola yandaşlıklarını sürdürmektedir.

Diğerli kamu çalışanları, sizin iradenizi siyasi iktidara pazarlayanların çalışma hayatını getirdiği noktayı görüyorsunuz. Bu zilletle hep birlikte kaybediyoruz. Onun için her bir meslektaşımın bizimle yürümesini temenni ediyorum. Eğer hep birlikte bu mücadeleyi başarıya ulaştıramaz isek telafisi mümkün olmayacak kayıplarla karşı karşıya kalacağız.

İktidar gücüyle yetkili hale getirilmiş, sözde yetkili memnun-senliler size sesleniyorum:  Memurun hangi sorununu çözdünüz, hangi sorunu için alanlara indiniz, hangi derdi için rahatınızı bozdunuz?

Enflasyon farkı alamadınız.

Vergi dilimlerindeki adaletsizliği dillendiremediniz.

Taşeronlaşmaya göz yumdunuz; sözünü dahi etmediniz.

Öğretmene 8 yıl rotasyonu geldi kazanılmış hakkını savunamadınız.

Stajyer öğretmenlikte öğretmenin diploması yok sayıldı sustunuz.

Sayenizde 2015 Temmuzda memur maaşları zamlanacak ama zam artan vergiyi bile karşılamayacak ve maaşlar zamma rağmen azalacak. Helal olsun sendikacılıkta bir ilki başardınız. 

Sendikacılık bu değil, sendikacılık bu milletin geleceğine ışık tutma sanatıdır. Ama şundan eminim sizin yaptığınız sendikacılık değil. Sizin yaptığınız sendikacılıktan çok yandaşlığa, yalancılığa, yağmacılığa, adam kayırmaya, ayrımcılığa, memurların arasına nifak sokmaya benziyor.

Değerli kamu çalışanları, sizin iradenizi siyasi iktidara pazarlayanların çalışma hayatını getirdiği noktayı görüyorsunuz. Aklı başında her meslektaşımın gelecek tehlikenin farkında olduğunu düşünüyorum. Ya tek sermayemiz olan iş güvencemize sahip çıkacağız, ya da parti memuru olmaya yani modern köle olmaya eyvallah diyeceğiz.

 

Değerli kamu çalışanları, kimseden korkmuyoruz, çekinmiyoruz. Ahlaklı,ilkeli ve onurlu sendikacılığın gereği neyse onu eksiksiz yerine getiriyoruz. Bu mücadelemizde bizlerden desteğini esirgemeyen siz kıymetli üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum.” şeklinde konuştu.