Anahtar Kelimeler: Türkiye birincisi çalıştım”

Türkiye birincisi, “Çok çalıştım”

Türkiye birincisi, “Çok çalıştım”

TYT Türkiye birincisi Kozan Fen Lisesi öğrencisi Ali Eren Çakıcılı başarı sırrının çok çalışmakta olduğunu söyledi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 26 Haziran tarihinde yapılan Temel Yeterlilik Testinde Türkiye birincisi olan Kozan Fen Lisesi öğrencisi Ali Eren Çakıcılı böyle başarı beklemediğini kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti. Yaklaşık 4,5 yıllık çalışmanın ardından sınava girdiğini ifade eden Ali Eren Çakıcılı, girdiği sınavda derece beklediğini ancak birincilik konusunun çok farklı bir duygu olduğunun altını çizdi.

Bu duygunun çok farklı bir duygu olduğunu ifade eden Çakıcılı sürekli böyle birincileri televizyonda gördüğünü şimdi ise kendinin Türkiye birincisi olduğunu ifade etti.

Bu sınava girecek bütün öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Ali Eren Çakıcılı, ezberden gidilmemesi gerektiğini vurguladı. Kişilerin kendilerinin de bir şeyler katması gerektiğini ifade eden Ali Eren Çakıcılı; "Bu yıl matematikte esnek düşünen kazandı. Aileme çok teşekkür ediyorum. Bana çok büyük destek oldular. Kozan Fen Lisesi öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Müdürümüz, müdür yardımcımız çok yardımcı oldular” Ifadelerini kullandı.

TYT Türkiye birincisi Ali Eren Çakıcılı, kendisinin bilgisayar mühendisliği için Boğaziçi Üniversitesini istediğini belirtti.