Vali Elban “ 20’ye yakın evde hasar ilk belirlemelere göre tespit edildi”

Vali Elban “ 20’ye yakın evde hasar ilk belirlemelere göre tespit edildi”

Kozan’da dün saat 19.45’te başlayan Kızlarsekisi ile birlikte 7 mahallenin etkilendiği bölgede Adana Valisi Süleyman Elban,  Ak Parti Adana Milletvekilleri ile birlikte bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Elban bölgeyi İl Jandarma komutanı, Albay Taşkın Keleş, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Can, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci, AK Parti İl Başkanı  Mehmet Ay, İl yönetim kurulu üyeleri, İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ve İlçe Sağlık Müdürü İlker Telli ve çok sayıda kurum amirleri ile birlikte bölgede geniş çaplı incelemelerde bulundu.

“20 ev yangında hasar gördü”

Vali Süleyman Elban Yangın koordinasyon merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada yangının 4 noktada devam ettiğini ifade ederek, 20’ye yakın evin yangından hasar gördüğünü kaydetti.

“Yangın 4 ayrı noktada sürüyor”

Vali Elban  devam eden yangına havan müdahalenin devam ettiğini ifade ederek “ Dün 19.45 itibari ile Kozan’ımızda şiddetli rüzgar ile 7 köyümüzün bulunduğu alanı kapladı. Hızlıca tahliye ve orman ekiplerimiz mücadeleye başladılar. Şuan itibari ile can kaybı, yaralımız yok. 20’ye yakın evde hasar, 2 ahırda ve birkaç hayvanımız telef olmuş gözüküyor. Ancak kesin tespitler yangın söndürdükten sonra yapılacak. Ancak yangın 4 ayrı noktada yangın devam ediyor ancak. Dün akşamki kadar kötü durumda değiliz. Kısa süre içinde iyiye gittiğimizi söyleyebileceğiz. Alanda 3 helikopterimiz var. Ancak şuan fiilen Adana 3 yangınımız, Osmaniye Kadirli’de 3 yangınımız, mersinde yangın var. Ekiplerimiz orman genel müdürlüğündeki merkez tarafından, dağılımını yapıyor” dedi.

“En az 300 hektar alanda hasar gözlemleniyor”

Alanla ilgili gözle görülür baktığımızda en az 300-400 hektarlık alan etkilendiğini gözlemliyoruz diyen Vali Elban,“ Şuan evleri yanan ve yangından etkilenen vatandaşlarımıza sabah kahvaltı ve öğlen yemek ve akşam olmak üzere yemek veriliyor. Konaklama yerlerimiz de hazır. Bir çok vatandaşımız yazlık için burada olduğu için yine talep olursa bunu yine karşılıyoruz. Onun dışında sosyal yardımlar genel müdürlüğümüz yarın veya en geç hafta sonu kendilerine teslim ederiz. Yangın tamamen söndürüldüğünde hasar gören eşyaları, ahırları ve bahçeleri hasar tespitleri yapılıp yardımcı olunacak. Yangın ortamında elektrik vermemiz söz konusu olamaz. Teknik ekip yangın ekibimiz sahada çalışmada risk yoktur dediği anda elektrik tamiratı yapılacak. Elektrik direklerinde de tamirata başlayacak. Tanker ve içme suyu olarak vatandaşa dağıtıyoruz. Birkaç gün geçici sıkıntı olabilecek birkaç güne kadar akar” diye konuştu.