Vatan ve bayrak sevgisini saz ve sözleriyle anlattılar

Vatan ve bayrak sevgisini saz ve sözleriyle anlattılar

Kozan’da 10. Geleneksel Aşık Kemali anma gecesine aşıkların vatan ve bayrak sevgisi damga vurdu. Aşıklar vatan ve bayrak sevgisini sazlarını ele alarak anlattı katılımcılar aşıkların vatan sevgisini ayakta alkışladı.

Kozan’da Anka Çay Bahçesi’nde düzenlenen 10. Geleneksel Aşık Kemali anma gecesinde Ozan Nihat, Aşık Adnan Özcan’dan, Aşık Eyyübi, Aşık Aşikar, Osman Akçay, Aşık Hikmetli ve Ozan Alişan sazları ile memleket, bayrak sevgisini ve gündemi sazları ile anlattı. Vatan ve bayrak sevgisini sazı ile duygulara yansıtıldığı ülkenin kardeşlik mesajları veren aşıklar yeni nesil aşıkların yetişmesi istediklerini de ifade ederek, öz kültürümüz daha geniş kitlelere yayılması gerekliliğine vurgu yaptı.

Halk ozanları yeni nesil ozanların yetişmesini istiyor

Gecenin düzenlenmesinde büyük emeği olan Aşık Ali Kemali’in öğrencisi  Aşık Adnan Özcandan yeni nesil aşıkların yetişmesi gerekliliğine vurgu yaparak; “Ben Ali Kemal ustanın çırağıyım. 10 yıldır mücadele ediyoruz. Bir kültür yaşasın, yeni nesillere taşınsın istiyoruz.  Aşıklar vatan sevgisi kültür sevgisini yeni nesillere aktarmak için sazı sözü ile anlatır. Usta aşıklar yeni çıraklar yetiştirmeli ve öz kültürümüz gelecek nesillere taşınmalı” dedi. 

Ozan Nihat sazı ile Güneydoğu’da Türk Kürt kardeşliği için konserler verdiğini son dönemde bu kardeşliğe gölge düşürmek isteyenlerde olduğunu ifade ederek Türkiye’nin her karış toprağında yaşayan insanların birlik ve beraberlik içinde hainlere fırsat vermeyeceğini kaydetti.

“Aşık sohbeti aşık dinlemek er kişinin hakkı”

Ozan Nihat Denizli’den programa geldiğini kaydederek ”Aşık sohbeti aşık dinlemek er kişinin hakkı. Aşık sazı ile milli ve manevi değerleri töreyi anlatandır. Göbek attırmaz. İlmi siyaset ile. Günümüzde bizi bölmeye çalışanlar var. 70 sene önce bizde Türk Kürt yoktu bizde. Hepimiz kaynaşmışız. Benim Arnavut, Kürt Çerkez yeğenlerim var. Bizler etle kemik gibi kaynaşmışız. Burada bize de görev düşüyor. Ozan dünyayı elinin tersi ile itmiş ölümü öldürmüştür. Ozan yalan söylemez korkusuzdur” diye konuştu.

Aşıklar sazları ile atışma yaparak katılımcılara geçmişin hoşgörü ve saygısını anlatırken vatan sevgisi vurgusu katılımcılar tarafından yoğun alkış aldı.