Anahtar Kelimeler: VATANDAŞA TABELALI GÖNDERME

VATANDAŞA TABELALI GÖNDERME

VATANDAŞA TABELALI GÖNDERME

Ülkedeki son dönem gelişmeleri ve seçim sonuçlarını eleştiren vatandaş kendine has oluşturduğu reklam tabelasındaki yayınladığı söz ilgi odağı oldu.

 

Yıldız Sokak üzerinde bulunan Ak Parti ilçe teşkilatı yakınlarında bobinaj tamiratı işi ile uğraşan Mete Coşkun isimli vatandaş şair ve yazar Ömer Hayyam´ ın ünlü bir sözünü kendince oluşturduğu reklam tabelasına yazdı. Tabelada yer alan söz şöyle " Cellâdına âşık olmuş ise bir millet, ister ezan oku ister çan çal, müstahaktır ona her türlü zillet" bobinaj ustasının yazdığı bu söz yolu kullanan vatandaşların ilgi odağı olur iken çevrede bulunan esnaflar komşularının sürekli olarak çeşitli eleştiri yolları bulduğunu ifade ederek " sürekli olarak eleştiren bir kişi lakin doğru şeyleri eleştiriyor. Manevi cesareti yüksek. Ak Parti ilçe teşkilatının hemen yanı başında bu tip bir tepkiyi göstermek büyük bir cesaret. Yoldan gelen geçen herkes okuyor ve çeşitli yorumlar yapıyorlar. Lakin Ak Parti ilçe binasına girenler bu durumdan pekte hoşnut değiller. Bizim için yok bir problem" dediler.

Öte yandan daha önceleri de Ak Partiyi çeşitli şekilde eleştirdiği öğrenilen Mete Coşkun´ un 1 Kasım seçimlerinin ardından böyle bir sözü yayınlaması vatandaşa karşı koyduğu tepki olarak ön görüldü. Konu ile görüştüğümüz Mete Coşkun " Her şey ortada diyecek bir şey bulamıyorum. Kim üzerine neyi ne kadar alması gerekiyor ise alsın. Eleştirel hakkımı kulandım. "dedi.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Ak Parti İlçe Başkanı Veli Gelebek ise " dediğiniz konudan hiç bir bilgim yok. Şuan yeni Bakanlar Kurulu kabinesini hayırlamak için Ankara´ dayım. Konunun ne olduğunu bilmiyorum. İlçeye döndüğümde konuyu değerlendirir açıklama yapmamız gerekiyorsa açıklama yaparız" demekle yetindi.

Tabelayı gören vatandaşların bir kesimi çok doğru yorumunu yapar iken, bazı kesim ise iş bulamamışlar demekle yetindiler.

Değişik yorumlara rağmen bobinaj ustasının tabelası önümüzdeki günlerde ilgi odağı olmaya devam edeceğe benziyor.