YAZICI: YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA SORUNLARLA BAŞLADIK

YAZICI: YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA SORUNLARLA BAŞLADIK

Türk Eğitim-Sen Kozan Temsilcisi Mürsel YAZICI 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı basın açıklamada:

 

Türk Eğitim-Sen Kozan Temsilcisi Mürsel YAZICI  2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı basın açıklamada:

?Bu eğitim-öğretim yılı da yine büyük zorluklara gebedir. Ülkemiz hala eğitimde çağ atlamayı, dünya ülkeleri ile rekabet edebilmeyi, eğitimde kendini yenilemeyi başarabilmiş değildir. Bunda en önemli etken, yanlış eğitim politikalarıdır. Özellikle son 13 yıldır siyasi aktörlerin eğitime kendi çıkarları doğrultusunda yön verme çabaları, çözüme odaklı değil, sorun yaratan politika yürütmeleri, eğitime yatırım noktasında yetersiz kalmaları, kadrolaşmaktan, eğitimin asıl meselelerini göz ardı etmeleri bugünkü sonucu doğurmuştur. Dışı süslü, içi boş olan sistemler ihdas edilmesi, eğitimcileri mağdur ve mutsuz eden mevzuat düzenlemeleri, eğitimi koltuk kapmaca oyununa çeviren, yandaşı yücelten, yandaş olmayanı ötekileştiren uygulamalar, yeni eğitim-öğretim yılında eğitim çalışanlarını, öğrencileri, velileri olumsuz yönde etkileyecektir.?

STAJYER ÖĞRETMENLİĞİN KALDIRILMASINDA

SÖZLÜ VE YAZILI SINAV ŞARTI KANUNLA KALDIRILMALIDIR.

?Öğretmen olarak atananlar KPSS gibi çok zor bir sınavdan geçmesi,bir yıllık stajyerlik sürecinin ardından yeniden test edilmesi üniversitelerin verdiği diplomanın hiçe sayılmasıdır ve büyük bir haksızlıktır.Bunun öğretmenlerin yetişmesine, gelişmesine, mesleki liyakatine katkısı olacağını düşünmüyoruz. Sadece performansa dayalı bir stajyerlik sisteminin eskiden olduğu gibi MEB´de benimsenmesini ve uygulanmasını istiyoruz.

Bu minvalde öğretmen adayları için getirilen yazılı ve sözlü sınav uygulamasının yasadan çıkarılması için gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır.? 

?YANDAŞLAR, CANDAŞLAR, SIRDAŞLAR

HALA OKUL YÖNETİCİLİĞİ KOLTUĞUNDA?

?Okullar yeni eğitim-öğretim yılında da ne yazık ki yandaş, ehil olmayan, iktidarın kulu haline gelen okul yöneticileri tarafından yönetilmektedir. Nerede yandaş olmayan, biat etmeyen, ahlakı ilke edinen, bilgili, liyakatli yönetici varsa, onların yöneticilik görevine son verilmiş; bu insanların yerine kula kulluk yapmayı şiar edinen, yalakalıkla bir yerlere gelen, düğme iliklemeyi adet haline getirenler okul yöneticisi yapılmıştır.

Konu yargıya da intikal etmiştir. Danıştay İDDK, eski yöneticilerin görevlerine döndürülmesine karar vermiş ancak MEB bu kararı uygulamamış ve adeta hukuka meydan okumuştur. Bu nedenle sendikamız, İDDK kararı uygulanmadığı için Milli Eğitim Bakanlığı´na dava açmıştır. Unutulmamalıdır ki; hiç kimse Türk Milleti adına karar veren mahkemelerin üzerinde değildir.?

?Ayrıca:

1. Memura yapılan ve 2016 Ocak ayında uygulanacak yüzde 6 zam daha şimdiden erimiştir. Ayrıca bakanlar kurulu zaten emekli keseneğini %40´tan %55´e çıkarak verdiğini vermeden çoktan almaya başlamıştır.

2. Rotasyon bir daha eğitim çalışanlarının gündemine gelmemek üzere kaldırılmalıdır.

3. Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapanların görev tanımları yapılmamıştır. Bu insanlar angarya işlerde çalıştırılmaktadır.

  1. 4.  Öte yandan bazı okullarda hizmetli personel yok iken, bazılarında ise hizmetli personel sayısı ihtiyacı karşılamaktan uzaktır. Dolayısıyla okullarda hijyen tam olarak sağlanamamaktadır, bu da özellikle kış döneminde salgın hastalıkları beraberinde getirmektedir.
  2. 5.  Her yıl eğitim-öğretim yılı başında ödenen ?Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği?; brüt bir maaş tutarında ve hizmet sınıfı ayrımı yapılmadan, personelinin tamamına ödenmelidir.

Eğitimin sorunları umuyoruz ki bu eğitim-öğretim yılında çözülür, taleplerimize kulak verilir. Bu vesileyle yeni eğitim-öğretim yılını tebrik ediyor, eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.?dedi.