Yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

Yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

2019 yılının ilk belediye meclis toplantısı bugün saat 14.00´da Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün başkanlığında gerçekleştirildi.

2019 yılının ilk belediye meclis toplantısı 3 Ocak Perşembe günü saat 14.00´da Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün başkanlığında gerçekleştirildi.

Kozan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu´nda yapılan meclis toplantısına, AK Partili ve MHP´li meclis üyeleri katıldı.

Yılın ilk meclis toplantısı için toplam 35 madde meclis gündemine geldi. Yapılan meclis toplantısında 1. madde olarak gündeme gelen, ?5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 25. Maddesi gereğince, belediyenin 2019 mali yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap, kayıt ve işlemlerinin denetimleri için 3´den az,  5´den fazla olmamak üzere denetim komisyonu üye sayısı tespiti ve seçimi yapıldı. Yapılan seçim kapalı oylama usulü ile gerçekleştirildi.

Denetim Komisyonu´na; Ahmet Tanrıverdi, İsmail Mallı, Rahmi Enişte, Hadi Tekdemirve Ali Tüfekli seçildi.

Belediye Meclis Toplantı Salonu´nda yılın ilk meclis toplantısında, 35 maddeden 29´u onaylanarak meclisten geçti.

Meclise gelen 35. Maddede, ?Belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri norm kadro ilke standartlarına dair yönetmeliğin 11. maddesine istinaden 3 adet Mühendis, 2 adet proğramcı, 1 ekonomist ve 1 adet eğitmen kadrosunun ihdas edilmesi hususu karara bağlandı. Bu bölümler ile ilgili olarak toplam 7 kadro açılmış oldu.

 Geriye kalan 6 madde ise bugün saat 14.30´da yapılacak olan meclis toplantısı ile karara bağlanacak.

Gündem dışı meclise gelen 4 madde ise komisyona sevk edildi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk meclis toplantısında; 2019 yılının sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni etti.