Anahtar Kelimeler: YOĞUNBAKIM PALDIRKÜLDÜR

YOĞUNBAKIM PALDIRKÜLDÜR

YOĞUNBAKIM PALDIRKÜLDÜR

İlçemiz Kozan´ ın Devlet Hastanesi bir türlü olumsuz davranışlarla gündemden düşmüyor.

 

Kozan Devlet Hastanesi bir türlü olumsuz davranışlarıyla gündemden düşmüyor. Yönetimin büyük dikkatsizliği ve tedbirsizliği illaki bir ölüm vakası ile sonuçlanması mı bekleniyor? Daha önceki günlerde de birçok kez kaleme aldığımız Kozan Devlet hastanesi yönetimi yine kendi bildiğini ve burunlarının dikine gitmeye devam ediyorlar. Daha önceleri tedbirsizlikle manşete aldığımız Kozan Devlet Hastanesi ve yönetimi yine bir tedbirsizlik sonucu objektiflerimize yansıdı.

Kozan´ da kurban bayramı kutlamaları yaşandı. Kozan protokol heyeti kütüphane ve jandarma bölük komutanlığı ziyaretinden sonra Kozan Devlet Hastanesinde yatmakta olan hastaları ziyarette bulundular.Burada protokol heyeti yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan hastaları ziyaret etmek için yönlendirildiler. Bütün protokol heyeti yoğun bakım ünitesine alındı. Ancak burada heyette bulunan hiç kimseye hem heyetin sağlığı için hem de yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan ağır hastalar için tedbir alınmadı. Ayaklara ne bir galoş giyildi ne bir bone, nede bir maske takıldı. Ama biliniyor ki burası yoğun bakım ünitesi.

Kozan Devlet Hastanesi yöneticilerine yoğun Bakım Ünitesi girenlerin uyması gereken kuralları buradan hatırlatmak isteriz.  Hasta Yakınları Yoğun Bakım ünitesine girerken dış kapı ile iç kapı arasında galoş, önlük, maske ve bonelerini takarlar. Mutlaka el dezenfektanı kullanarak Yoğun Bakıma girerler ve ziyaretlerini gerçekleştirirler. Yoğun Bakım ünitesinden çıkarken tekrar el dezenfektanı ile el hijyeni sağlarlar. Bu kurallarından sadece bir maddesi. Ancak yönetim bu kuralları göz ardı ederek hastaların ve ziyaretçilerin hayatını tehlikeye attı.

Ziyaret sona erdikten sonra protokol heyetine hastane yönetimi tarafından ikramlar sunuldu. Ancak heyet hiçe sayılarak yapılan ikramlardaki çay bardaklarının altlıkları dahi verilmedi. Adeta içip gitselerdi düşüncesi sergilendi.

/resimler/2015-10/1/1741226271980.jpg