HÜSEYİN ERCİYES


Atlı’nın Geleceği Ak Parti Tabanına mı Bağlı ?

31 Mart gününe sayılı günler kaldı. 2 ay önce başlayan maratonun son dönemecine gelmiş durumdayız.


31 Mart gününe sayılı günler kaldı. 2 ay önce başlayan maratonun son dönemecine gelmiş durumdayız.

Kısa bir zaman dilimi kalmasına rağmen kararsız seçmen, seçim sonuçlarını tain edebilecek yeterliliğe sahipler. Kararsız seçmen sayısındaki yükseklik, adayların ve partilerin seçimlere kopmadan çalışmalarına aralıksız devam etmelerindeki en büyük etken.

2024 yerel seçimlerinin en başında favori gösterilen Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Atlı, merhum Nihat Atlı’nın varisi olarak çıktığı aday adaylık macerasının ilk aşaması olan adaylık basamağını Nihat Atlı varisliğinden dolayı elde etti. Kozan’dan Ankara’ya bakıldığı zaman Ankara çok büyük lakin Ankara’dan Kozan çok küçük. Bu bakış açısının bir ürünü olarak sahalara çıkan Cumhur İttifakı Adayı Sayın Atlı, seçim sürecinin büyük bir kısmını şahsını tanıtmak ile geçirdi. Tanıtım çalışmalarında her daim kendisinin Mansurlu köyünden olduğunu ifade etmekten geri durmamasının nedeni Sayın Nihat Başkan ismini unutturmak mıydı? Bilemedik.

“Fragman bitti, film başlıyor” diyerek yaptığı seçim ofisi açılışından başka bir filmi maalesef göremedim. Sizin film cd’sinin bizim cd okur göstermiyorsa bilemiyorum. Bizim cd okurda bir sıkıntı kesinlikle yok. Lakin sizin cd’yi bir gözden geçirmeniz gerekiyor.

Sayın Atlı, tam olarak merhum Nihat Atlı’nın neyi oluyor? Akrabalık derecesi nedir? Daha önceki takip ettiğim mahalle toplantılarında uzaktan akrabam derken, Ömer Çelik’in amcaoğlu sorusuna neden “evet” cevabı verdi? Tam olarak anlamak ve öğrenmeyi arzu eden bir seçmen kitlesi var.

Sayın Atlı’nın seçim sürecinde AK Parti cenahı tarafından yalnız bırakıldığı gözle görünen bir gerçek. Bu süreç içinde Sayın Atlı’nın AK Parti teşkilatlarını harekete geçirme anlamında başarısız görüyorum. 50 bin oy ile başladığı seçimleri kaç oy ile bitireceği en çok merak edilen soru. Yapılan seçim bürosu açılışının ardından AK Parti teşkilatları ve tabanı harekete geçmek için aldığı ışığın Sayın Atlı tarafından söndürülmemesi büyük bir öneme sahip.

Partilerin ve adayların hedefindeki tek isim olan Mustafa Atlı’nın işi elbette çok kolay değil. Günler gelip geçiyor. Bu süreç içerisinde Sayın Atlı’nın konuşması diksiyon anlamında müthiş bir başarıya sahip. Katıldığı toplantılarda “analarım, bacılarım, kardeşlerim” ile başlayan kalbe vuruşlar çok güzel ve başarılı. Sonuç olarak baktığımızda seçimlerin en çok konuşulan ve ismi olmayı başaran Cumhur İttifakı adayı Mustafa Atlı’nın AK Parti seçmeni geleceğini tayin edecek. AK Parti seçmenine dokunabilme anlamında programsal ve stratejik hataları bir hayli fazla yapan AK Parti teşkilatının faturası Mustafa Atlı’ya mal olacaktır.

Geçtiğimiz haftada olduğu gibi Atlı’ya merak edilen soruları yöneltelim

Sayın Atlı, seçim süreci içerisinde MHPli ve AK Partili belediye başkan aday adayları göz ardı edildi mi? 

Belediye meclis üyeliği sıralaması hangi kriterlere göre yapıldı? Çarşaf liste yapıldı ise? Listede Ak partili meclis üyesi listesi neden az?

Nihat Atlı ile akrabalık dereceniz nedir? 

Seçilmeniz durumunda Kozan Belediyesi çalışanlarına karşı bir kıyım yapılacak mı? 

Seçilmeniz durumunda kişilere iş sözü verdiniz mi? Verdi iseniz kaç kişi?

Kozan’ın sorun ve problemlerine hakim olduğunuza inanıyor musunuz ?

Tanırılılık problemi yaşıyor musunuz? 

Belediye başkanı seçilmeniz durumunda Süreci nasıl yönetmeyi hedefliyorsunuz? 

Adana Büyükşehir Belediye başkanlığını Kocaispir değil de Zeydan Karalar veya Ayyüce Türkeş kazanması durumunda yönetim stiliniz ne olacak? 

Yönetim şekli ile alakalı bir yol haritasına sahip misiniz?

Seçimleri kaybetmeniz durumunda Kozan’da kalacak mısınız ?

MHP tabanında yaşanan kaymalar seçim sonuçları olarak sizi etkiler mi?

Şahsı veya ekibi tarafından geleceğe yönelik belediye imkanları noktasında özelleştirme gibi sözler verildi mi?

Yukarıda belirttiğim sorular şahsım tarafından Sayın Atlı’ya yöneltilmiş sorular değil. Kamuoyunun cevabını merak ettiği ve beklediği sorular. Bu ve bundan önceki yazılarım gibi soruların muhatapları cevap haklarını kullanarak kafalardaki merakları giderebilirler. Saygılarımla.