Edibe GÜLNAR


SU FATURALARI ÇILDIRTIYOR

Seçimlerden önce gelen su faturaları ile seçimden sonra gelen su faturalarını hiç mukayese ettiniz mi?


Seçimlerden önce gelen su faturaları ile seçimden sonra gelen su faturalarını hiç mukayese ettiniz mi? Siz etmeyebilirsiniz ama ben dikkatle takip ettim.

Neredeyse iki katı su faturası geldi abonelere…

Su fatura miktarları elektrik faturalarını katladı. Bir eve 200 lira elektrik parası geliyor. 400 lira su faturası, elektrik faturasını ikiye katlıyor.

Türkiye’nin en ucuz suyunu içiyoruz ya!

Su faturalarının bu kadar yüksek gelmesinin sebeplerini şimdi oturup ben yazmaya çalışsam, ASKİ yetkilileri çıkıp ‘sebepler şunlar’ diyerek faturalarının nizami olduğunu ve fiyatların da pahalı olmadığını söyleyeceklerdir.

Ama ben kendi adıma asla inanmıyorum. Türkiye’nin en ucuz suyunu biz içiyoruz diye övünenler sanırım hiç su faturası ödemiyorlar.

Etrafımdaki tüm insanlara soruyorum. Su faturalarının neden yüksek geldiğini kimse izah edemiyor. Her ay saatlere baksalar da bakmasalar da sanki tüm aileler her ay aynı ton su kullanıyor gibi otomatiğe bağlanmış gibi fatura bedeli ödüyorlar. 

Bu ödemeyi yaparken ben otomatiğe bağlanan faturayı ton olarak miktar olarak söylüyorum. Yoksa aynı ton suyu kullanan aile bir ay önce ödediği fatura bedelinden daha fazlasını bir ay sonra ödüyor.

Bunun nedeni de TEFE ve TÜFE olarak su fiyatlarının artması…

ASKİ marifeti ile suyu temin eden Adana Büyükşehir Belediyesi, burnunun dibindeki Çatalan’dan yakın mesafeden suyu temin ediyor. Masrafı diğer illere göre daha az. Ama fiyatlar yüksek

Sayın Zeydan Karalar beyin bu konuda halkı hiç ama hiç düşünmediğini ve su fiyatları konusunda insanlara yardımcı olmadığını düşünüyorum. ASKİ’nin de zaten vicdanı paraya çevrilmiş!

O vakit bize de hem dertlenip hem de bu yüksek faturaları ödemek düşüyor!