Özcan ALADAĞ


YUMURTALIK SALDIRISI VE ARKA PLANI

Yumurtalık CHP İlçe Başkanı Rüştü Soylu’nun saldırıya uğradığını CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nun basına gönderdiği bilgilendirme notu ile öğrendik.


Yumurtalık CHP İlçe Başkanı Rüştü Soylu’nun saldırıya uğradığını CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nun basına gönderdiği bilgilendirme notu ile öğrendik. Akabinde il başkanı ve milletvekili Yumurtalık’ta basın açıklaması yaparak olayı kınadılar.

Yapılan açıklamalarda ilçe başkanının alçakça bir saldırıya uğradığını belirtip sorumlularının bulunmasını isteyip kınadılar.

Buraya kadar her şey güzel. Ortada biz fiziki olay var kimsenin tasvip etmeyeceği bu eylemin arka planını, yani saldırının neden gerçekleştiğini hiç ifade etmediler.

Durup dururken bir ilçe başkanı neden saldırıya uğrar.

Elbette konunun arka planını öğrenmek adına bir araştırma yapma ihtiyacı duydum. Önce Ceyhan’daki gazeteci meslektaşlarıma ulaşıp olayı öğrenmeye çalıştım. Sonrasında da sosyal medyada konuyla ilgili yapılan canlı yayınları izledim.

Öğrendiğim kadarıyla olayın arka planında ilçe başkanının belediye zabıtaları marifeti ile Yumurtalık sahilinde yasalara aykırı olarak konuşlanan ve satış yapan esnafın buradan kaldırılmasına yönelik verilen talimat olduğu bilgisine ulaştım. Sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayında belediye başkanını değil de partinin ilçe başkanını sorumlu tutuyor Yumurtalık halkı!

İlginç…

CHP İl Teşkilatı dün bir açıklama yaparak saldırının nedeninin Yumurtalık sahillerinin işgal edilmesinden kaynaklandığını, bazı esnafın bu işgal ettikleri yerlere yılda 500 lira kira bedeli ödediklerini, bunun kabul edilir olmadığını, seçim meydanlarında vermiş oldukları sözlerde işgallere son vereceklerini kamuoyuna söz verdiklerini belirtip darp edilme olayının sebebini buna bağladı.

İyi güzel de işgalle mücadele eden belediye başkanı, dayağı yiyen, saldırıya uğrayan partinin ilçe başkanı!

Talimatı veren ilçe başkanı, dayağı yiyen partinin ilçe başkanı…

Buranın esnafı neden belediye başkanını sorumlu tutmaz da ilçe başkanını sorumlu tutar?

Demek ki gönderilen zabıtayı oraya gönderen kişi olarak esnaf belediye başkanını değil de ilçe başkanını sorumlu tutmuş!

Sizce garip değil mi?

Yani bir adet işgalden kaynaklanan darp olayı gerçekleşmiş. Tatlı satan kişilere yönelik ‘işgale son verin’ uyarısının sonrasında bu darp olayı gerçekleşmiş.

Konu ne olursa olsun yaşanan olayı tasvip etmek mümkün değil.

İlçe başkanına geçmiş olsun diyorum.